Pernillas glashus

Kanske inte ett helt adventigt inlägg kan tyckas, men eftersom det här huset används året om tycker jag det passar lika bra att visa i september som december. Jag var och hälsade på hos min kompis Pernilla som bor här i Strängnäs för några månader sen. Förutom att Pernilla är kläddesigner och upphovskvinna till den här fina capen så är hon även en utav ägarna till Facienda, stället vi gifte oss på förra hösten. Om ni går in och kikar här så ser ni att bilderna på capen är plåtade på Facienda, innan renoveringen, och det är faktiskt jag som har plåtat bilderna till capens hemsidan.

När jag var hos Pernilla i september var det för att kika på deras hur fina som helst glashus. Det är egentligen ett större bygge än så med både glashus, carport och förråd som bildar en stor huskropp. Det stora bostadshuset har fått ge inspiration till glashuset, grunden är den samma och eftersom storhuset är i tegel så finns det en teglad kortsida i glashuset där en kamin står. I och med att det finns en värmekälla så går det att vara här även vintertid och jag kan nästan inte tänka mig något mer stämningsfullt. Det har tagit sin tid med att få till glaspartierna, stommen är svetsad av en lokal svetsare och glasen är köpta i små partier som Pernilla skurit till. Varenda ruta är av gammalt munblåst glas köpta via annonser och blocket i omgångar. Nu i somras stod huset helt klart och det var dags att ta tag i trådgården och odlingarna. Jag blir så inspirerad eftersom vi inte gjort något alls åt vår trädgård, och det här fina fantastiska har fått ta tid och växa fram. Drömmen om ett utomhusparadis får leva vidare alltså… Och ni som tänkte ta tag i drömmen och göra verklighet av den, kanske redan nu till våren 2018, vassegoda, megainspiration. Tusen tack Pernilla för att jag fick kika förbi.


04 Comments

 • hamptonsc
  hamptonsc 4 december, 2017 at 14:23

  What a wonderful place and evocative photographs !!!

  • Lina Östling
   Lina Östling 5 december, 2017 at 09:57

   Thank you!! // Lina

 • http://LisaMariesvarld.blogg.se
  http://LisaMariesvarld.blogg.se 4 december, 2017 at 18:44

  Wow, vilket fantastiskt glashus! Otroligt vackert och så häftigt med det munblåsta omsorgsfullt införskaffade glasrutorna. Det vore en dröm att ha ett sådant en dag..

  • Lina Östling
   Lina Östling 5 december, 2017 at 09:57

   Ja, glaset gör så himla mycket!! Va kul att du gillar det 🙂 // Lina

Comments are closed here.

Translate »