Om projektet som börjar bli en bok

Vår sista plåtning för Lilling-boken gick av stapeln nu i veckan. Alla Lillingar, jag och Mari har jobbat med det här projektet sedan september 2016. Ja ni fattar, vi är lite sugna på att få visa er boken nu. Omslagsbilden har fått komma till oss under arbetets gång och i våras åkte vi runt och spikade platsen för det hela. Klippor och hav kändes ju givet då boken utspelar sig på en ö utan brofäste till fastlandet. Här sitter Mari och är testperson, det var några fler personer framför kameran när det var skarpt läge, så mycket kan jag avslöja.

Fina Rebecca, så mjuk i sin framtoning och en klippa på det hon gör. Just nu är hon mammaledig och det är jag övertygad om att hon sköter lika bra som allt det kreativa hon gör på Lilling. Det har varit SÅ roligt att få jobba med henne.

Ulrika är den som lagar all mat. Trots att hon jobbar en hel del verkar hon ständigt ha ett öra vänt utåt i världen för att höra vad som pågår i matvärlden, allt från nya smakkombinationer till råvaror och hur de hanteras. Det som kommer in i köket på Lilling är noggrant utvalt, det märks nämligen så tydligt på det som kommer ut därifrån.

Mari blev kär i pampasgräset som vissnat så vackert. Det var lite av en chansning att ta med det ut till omslagsplåtningen när det blåste 8 sekundmeter. Men jo, det klarade sig på något märkligt sätt och nu står det i Maris bibliotek.

Planen var att vi skulle plåta omslaget i solnedgång på tisdag kväll, men det regnade och blåste 20 sekundmeter så det var bara att tänka om. Men så kom solen och himlen sprack upp och det blev en himla massa gjort.

Och jag blev kär i den här krukan. Fin eller hur?

När vi plåtat klart ute på bryggan gick vi lemmeltåg fram och tillbaks till bilarna. Ett väldans långt bord, stolar och rekvisita hade gjort sitt och skulle kånkas tillbaks.

Havskräftor från en kille som var inne och fikade på Lillings dagen innan vi kom och turligt nog hade fler kilo i sin båt.

Som vi väntade på dessa skuggor. Färgåtergivningen med och utan sol. Som natt och dag om du frågar mig, gillar inget bättre än det andra, men det är en himla skillnad.

Torkad hortensia som fått stå kvar. Fint.

Egen öl har de också, den smakade vi aldrig men jag spar det till releasefesten.

Intensiva dagar, gissar att vi snittar 20 km/h under en hel arbetsdag. (närå, men när det är så kul och alla vill så mycket så går det undan)

Minnen från havet och naturen på fönsterbrädet hos Ulrika och Christer.

Emma är den som tar hand om blommorna på Lilling. Tänk att butiken badar i blommor och att de inte har något svinn, de blommor de köper in går åt på ett eller annat sätt. Precis som maten, inget slängs.

Ett stycke fotograf inkl en tröja, två tjocktröjor och en jacka tillsammans med sin petita stylistkollega. Glada att vi nailade det här med omslaget, det har legat över oss lite och ett tag var vi oroliga att det inte skulle bli av pga vädret. Pustautglada, med all rätt. Bildcred till Rebecca.

Rekvisitabeställning. Att det alltid är något som saknas, och tänk att allt finns nere i butiken eller hos någon i familjen. Så lyxigt att kunna plocka och använda dessa fina saker till matplåtningarna.

Det här uteköket kommer ni få se mer av i boken, både med bild och ritning.

Tror ni på mig om jag säger att tårtan var godare än den ser ut? Hur är det möjligt tänker ni kanske. Har inget bra svar på det, men så var det iallafall. Ulrika har lagat all mat i boken flera gånger och synat recepten. Så proffsigt!

Rebecca har hunnit med att bli mamma sen vi var på Hönö sist. Till en urgullig Lillie som verkade trivas bäst när det var action, oavsett i vems knä. Här gör Rebecca en sommarkrans och Lille och Mari tittar på.

Nu har vi 4500 bilder att sortera, gå igenom, layouta, beskära och retuschera. Men eftersom varenda motiv är ljuvligt så känns det som ett rätt drägligt uppdrag. Nu börjar slutarbetet för oss med en bok vi längtat så enormt efter att få hålla i handen. Hoppas ni är taggade ni med!


06 Comments

Leave your comment
 • Mari
  Mari 26 april, 2018 at 21:10

  Det måste bli en Lillingbok nr 2, just sayin. Så galet kul att göra den resa med dig kompis!

  • Lina Östling
   Lina Östling 11 maj, 2018 at 14:34

   Och 3 och 4. Vi får jobba på övertalningen.. Så himla fint det kommer bli och så stolta vi kommer vara sen!! Kram

 • Emma Thun
  Emma Thun 26 april, 2018 at 21:26

  Skall bli så kul att få resultatet från ett av mina favoritställen <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 11 maj, 2018 at 14:34

   <3

 • Behind the scenes från Västkusten
  Behind the scenes från Västkusten 29 april, 2018 at 10:51

  […] ofta vi hamnar på bild tillsammans så det tycker jag var lite skoj. Lina hade gjort ett så fint inlägg om boken och Rebecca hade tagit lite behind the scenes. Nu ska vi sätta igång med vår årliga röjning […]

 • Söndag – Samling
  Söndag – Samling 29 april, 2018 at 21:30

  […] nu torkat och fortfarande är lika fin. Ekonomiskt blomsterinköp i allra högsta grad!En av mina favoritfotografer och en lika ”favoritig” stylist håller på att slutföra en bok om Lilling och jag […]

Leave your comment

Translate »