Om den härliga värmen?

Samma schersminbuske, fast utifrån. Kommer ni ihåg att jag fick en bild av den häromdagen, fast inifrån och ut?

Råmaterial till saft, när ska en hinna? Men visst går det att frysa fläderblommor? Såg att Helena Lyth hade friterat sina. Det finns varianter.

I lördags hade vi besök av ett gäng vuxna karlar, min mans gamla barndomsvänner, men nu är de som sagt inte så små längre. Vi dukade upp runt långbordet i trädgården under körsbärsträdet, men jag insåg ganska snabbt att våra stolar utomhus (köpta på loppis för en 50-lapp) inte skulle hålla alls. De är ju så fina, men det börjar bli rätt påtagligt efter några middagar där ute att det bästa med en stol är ändå att kunna sitta skönt på den, inte utseendet. Stoljakt i sommar.

Här har vi alltså sallad tomat och lite ogräs. Funkar ju lika bra i en trädgård som på en balkong.

Ljusslingan flyttar runt, nu hänger den i samma träd som en liten volang mellan grenarna. Är så förtjust i den och blev så glad när jag hittade den i en bortglömd låda, nästan som jag fått en present.

Och apropå presenter så kom min 10-åring hem med den här fina gjord i slöjden häromdagen. Om han var helt på det klara med vad symbolen stod för innan vet jag inte, men jag blev så himla himla himla glad. Oavsett!

Tänk om den visste hur vacker den är. Eller vet den det?

Kvällspromenad i trädgården betyder lek med katt. Vi ska jaga varandra runt runt tills katten springer upp i ett träd och gömmer sig. Vi tröttnar aldrig. Kan leka den här leken varje dag resten av livet.

Utanför fönstren på verandan har en fläder slagit rot så nu behöver vi inte gardinerna längre utan kör naturligt solskydd. Om den nu kommer tillbaks… men det får den väl baske mig ta och göra för snart har varenda unge i landet sommarlov och då ska det ju vara sol varje dag. In med det i barnkonventionen: sol varje dag till alla som har sommarlov!! Och samtidigt, den oroväckande baksidan, och jag känner mig alltid som världens partypooper som langar fram detta när det vankas bad och grill i mängder. Men. I Stockholm blev det inte bara den soligaste maj utan även den soligaste kalendermånaden någonsin oavsett månad / SMHI. Det har aldrig varit så varmt i Uppsala under maj sedan de började mäta, 1739. Extremvärmen och hur det blev så. Men låt oss prata om det. Så kanske vi kan hitta en väg framåt tillsammans.


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »