Med Grandpa till Åre

Vi kanske inte vann trekampen som Jonas och Martin från Grandpa hade fixat i Åre för årets bloggtrupp, men jösses vad fint det var att hänga med detta gäng kvinnliga inspiratörer. Och på självaste kvinnodagen också. Det var alltså MariAnna, Emilia, Linnéa, Mimmi, Ulrika, Elin och Petra som träffades i Östersund torsdag morgon.

Jag lyckades övertala Mari om att ta tåget till Åre pga miljöskäl. Har definitivt satt en gräns vid inrikesflyg. Var så taggad inför sovandet (jag gjorde min premiärnatt på ett nattåget) Och så här i efterhand var det väl kanske inte den bästa natten räknat till antal sovda timmar. Men jag är en tågofil i hjärtat och kommer definitivt sova lite lagom oskönt och bumpigt igen. (Kom igen SJ, här finns det lite utveckling att ta tag i!!)

Tillsammans med Lotta på Mitsubishi (försök stava det utan att tjuvkika!!) hade Jonas och Martin fixat en hel dag med aktiviteter och upplevelser. Det var pulkaåkning, slå i en spik med en yxa, tända en brasa, slå ner en flaska med en snöboll, stapla vedklabbar och åka på is. Allt i tävlingsform.

Det syns inte hur mycket snö det var, men hörrni, det var brutalt mycket. Jag har aldrig varit så här långt norrut och aldrig upplevt så här mycket snö, det var verkligen fantastiskt. Apropå klimatförändringarna så borde alla få uppleva detta magiska, det sätter lite perspektiv. Tänk om all den här snön en dag inte skulle vara vardagsmat för Åreborna.

Fikapaus i vindskyddet efter pulkaåkning i snön. Bra träning det där med att pulsa i 1 meter hög snö om du vill bli atlet.

Äntligen fick jag träffa min bloggsyster Anna, vi har liksom bara setts som hastigast. Det där med att det säger klick var vi nog redan beyond, och det kändes som att vi hade setts en massa och babblade på om sånt som jag inte alls pratar om med någon annan jag just träffat. Så fint och märkligt sånt kan va, att det direkt går att vara transparent med en person. Tror nog att Anna skapade en lugn trygg känsla hos mig.

Emaljtallrikarna är från grandpa, bra till picknick och vegansk gryta lagad över eld mitt ute i skogen. Det var fantastiskt gott.

Turistbilder plåtade från bilen. Här behöver det inte vara rakt, de är fina precis som de är. Och spana fina hus är ju perfekt på roadtrip. Det kryllar ju dessutom av dem norröver, varför har ingen sagt??

En jätteglad Mimmi!! Sån himla glädjespridare, på bild och i verkligheten. Att köra så miljövänligt som det går kändes bra, alla tre lag fick varsin Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid att slira runt i under dagen. Den är fyrhjulsdriven och jag tänkte på hur det skulle varit om jag hade åkt i min vanliga svennebananbil här. Det hade inte gått, hade nog slutat som bilen nedan.

Rätt så iaktagen det senaste dygnet.

Rätt in i dimman. Eller nej, det var rätt ut på isen faktiskt. Vår sista gren, slira på isen och väja undan för en låtsasälg. Svårt som tusan faktiskt, men Mari var grym och vårt lag fick anledning att malla sig lite iallafall.

Vi bodde fint som snus på hotel Granen där vi på kvällen hade en vinprovning med Petter och åt fin middag lagad av Christian Hellberg. Oj vilken meny! Bilden har såklart inget med hotellet att göra.

Grandpa-Martin berättade linbanan som tar skidåkarna upp till toppen är från 1910. Ett sånt fint sätt att transporteras på. På väg till tåget gick vi genom Åre city och jag tänkte på att vi stack ut jag och Mari, vi måste varit dom enda med skor, här är det pjäxor som gäller!!

Alltså det här dygnet tar jag och stoppar i måbra-lådan. Om jag ska klaga på något så är det väl att det var lite för kort med tid, hade velat haft ett dygn var med alla dessa finisar, en och en, så det hinns pratas ordentligt.

 

SparaSpara


03 Comments

Leave your comment
 • Anna Malmberg
  Anna Malmberg 9 mars, 2018 at 18:32

  Men åh vad fina ord Lina, blir helt rörd! Så himla glad att få lära känna dig!
  <3
  Anna

 • Ett dygn i Åre | Seventeen doors
  Ett dygn i Åre | Seventeen doors 10 mars, 2018 at 12:04

  […] jag lånat ihop lite bilder från dessa fantastiska fotografer/bloggare/influensers; Anna Malmberg, Lina Östling och Mari Strenghielm. Ni måste bara kika in hos var och en av dessa begåvade kvinnor, som skapat […]

 • Olli
  Olli 16 mars, 2018 at 19:55

  Hvala puno na lijepim rijecima i zeljama 🙂

Leave your comment

Translate »