Köket som arbetsplats

Idag har jag plåtat lite i mitt kök för en kund. Det var inte tänkt att bli idag men så kom jag på att jag 1) hade hjälp av en 10-åring som var hemma och kurerade sig 2) det är mors dag på söndag och det är ju ett jättebra tema att plåta kring!

Efter plåtningen stack jag ut och sprang med en löparklubb här i stan, jag har aldrig sprungit i ett sammanhang, men nu har jag varit rätt disciplinerad ett tag och behöver utvecklas. Får prova om klubb är min grej. När jag kom hem bjöds det på middag här på verandan. Dubbla känslor inför detta rum, det är smutsigt och har plasttak, men ljuset är fantastiskt och när alla går in för att det är myggigt kan vi sitta kvar här, lite ute-inne. Vår plan är att byta fönstren och isolera, då blir det inte lika fuktigt och smutsigt här inne. Idag valde jag ljuset framför plasttaket.

Historien kring dagens köksplåtning var rabarberpaj som en gåva, borde vara en hyfsad morsdags-present väl? Själv backar jag på köpe-grejer men tackar inte nej till en hemsnickrad smörkniv eller en teckning. Eller egentligen bara en harmonisk familj, haha. Iallafall, jag gillar när det finns en liten historia kring en plåtning. Går igång som tusan då och ser mycket enklare rekvisita som borde vara med. Blir lite som att leka en lek.

I köket blommar klockmalvan, har haft sån otur med detta skott som jag klippt och tagit nya skott på. Nu hoppas jag att denna kommer växa sig stark. Tio knoppar räknade jag att den har.

Den här korgen hade någon slängt på tippen. Min son var så snäll och satte på sig somriga kläder och till och med en hatt för att vara med på en bild. Supercringe tyckte han, jättegulligt tyckte jag.


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »