Jag har iallafall fin utsikt

Jag gör lite allt annat än jag borde idag. Menyn från helgens kalas sitter kvar på väggen i köket och kvar finns också massor av äppelpaj. Den blev inte så god som jag hoppades på och ibland kanske det ändå är bra att följa recept. Ska återgå till succéreceptet i Lillingboken, 100% garanterat äppelpajperfektion med calvados och mandelmassa.

De här högarna med papper är anledningen till att jag irrar runt. Minsta lilla borttappat kvitto eller oklarhet gör att jag tappar fokus dessvärre. Men idag måste det bli klart för imorgon sätter vi igång att plåta för Borås-tapeter i det hus vi varit och rekat i. Kommer ni inte ihåg så kika här, det ska verkligen bli spännande att se huset med tapeter. Mari och Benita jobbar just nu för fullt där.

Nu är fönstren som en tavla, eller nästan som en brasa som blicken fastnar i. Jag kämpar på med mina avokadoträd där på fönsterbrädet. Jag började i februari men ingen kärna tog sig, eller jag var kanske för otålig. Gjorde om och satte ungefär 10 kärnor och nu har nästan alla kommit upp, så roligt!. Tricket är tydligen självbevattningskrukor eftersom avokadon dricker så kopiöst mycket. Jag var hos en kompis förra veckan och hennes träd är ända till taket och behöver snarare klippas än växa. Jag har förresten alltid en vattenkanna ståendes vid vasken där jag häller allt spillvatten istället för att hälla ut det. Det är en gammal rutin sedan långt innan vattenkrisen så den rutinen går av bara farten. Hörde ni förresten nyheten igår om att vi varje dag konsumerar ca 200 liter vatten men att vi endast dricker 1% av allt det? Det är fortfarande industrin som är de stora vattenkonsumenterna, men vill ändå skicka ut ett litet tips om vattenkanna vid diskhon.

En långt mycket roligare nyhet än gårdagens klimatrapport och det låga grundvattnet är att Maria Soxbo, Emma Sundh och Johanna Nilsson startat klimatklubben.se, de har redan hunnit få över 1000 följare på instagram bara över en natt och jag ser med spänning fram emot vad de kommer ge oss för tips framöver. Nu ska jag ta och samla ihop det allra sista i pappersväg och preppa inför morgondagen. Se till att få i er lite höst nu innan löven försvinner för i år!


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »