Helgen, blåställen och systerträffen

#byggnadsvård #sekelskifte

Helgen både började och slutade i blåställ, två helt olika outfits och helt olika sammanhang. Obs, ej regisserat såklart. Jag satte igång och målade foder och sågade skurklossar i lördags. Stentvättade jeans och blå snickarskjorta.

#drwesterlund

Fick lite tankar kring det här rummet som inte fått ett moodboard eller tydlig målbild. Och när jag senare på kvällen stack iväg på en 40-års blev det helt tydligt att det är ett avokadoträd vi ska ha ståendes i ett av hörnen. Har så länge letat efter en större växt, men är inte ute efter olivens små spröda blad eller fikonets stora paraplyiga, avokado blir klockrent. Kanske får fråga om jag får komma tillbaks till födelsedagsbarnet och fota det någon dag, för mitt eget lär ju dröja tills det växt sig bildskönt. Och dr Westerlund ska friseras och få ny jord. Är det förresten någon som vet bästa sättet att få bort kalkfärg? Jag har målat skänken med kalklitir, men nu tänkte jag måla om den. Är det tvätta av som gäller?

Lite lagom trött efter party in på småtimmarna var det dags att ta sig till tåget mot Göteborg för att möta upp alla systrar här på Northernsisters.

Bästa Elin hade tillsammans med Pigalle fixat det så fint för oss allihopa när vi kom. Det började med en presentation om Pigalle och de verksamheter som ESS group driver. Så inspirerande att höra hur de tänkt kring sina varumärken, att de inte vikt en tum på de idéer och koncept de trott på. Även om det inte älskats av alla. Precis så har vi ju tänkt här i kollektivet, det ska inte vara reklam som styr oss utan kärleken till det vi gör! Är helt 100% övertygad om att det är ett framgångskoncept, och med tanke på hur många unika hotell och restauranger som ligger under ESS group så känns det himla lyxigt att Bobby och Patrik tog sig tiden att berätta och inspirera.

Vi drack lite bubbel och åt plockmat i hotellets bibliotek. Och jobbade såklart, vi hade en lång lista på det som skulle avhandlas och där vill jag passa på att tacka er som tog er tid att kommentera på förra inlägget. Ibland är för oss självklara bitar såklart inte glasklara för någon annan, men vi fattar verkligen vikten av att lösa den användarvänliga biten som header och flöde. Bollen är i rullning, håll ut… Men så himla många roliga ideér som kom upp också, är det något som svetsar samman en grupp är ju verkligen att spendera tid ihop. Vi har ju liksom byggt en sida ihop utan att ens ses!! Lite knäppt, men så är det ju när vi bor såhär utspridda.

#hotelpigalle

Dags för middag och det var nu blåställ nr 2 från Grandpa åkte fram. Å vad jag har haft användning av den här. Knyt i midjan och fint plisserad blå, funkar klyschigt nog till alla möjliga tillställningar. Och vilken matchning med det blå rummet som jag och Mari fick. Ja vad tryggt och fint att ha sin vapendragare vid sin sida när det är en massa nytt.

#hotelpigalle

Stories och kameror överallt. Men vi hann prata massor, vilket naturligtvis var det viktigaste på vår första syster-träff. Jag gillar dessa sköningar så himla mycket. För en herrans massa år sedan gjorde jag reportage hemma hos Nanna och Catarina, jag minns att jag tyckte de var så väldigt tjusiga kvinnor med varsina vackra hem. Dessutom verkade de vara världens snällisar, och ja, det är väl ungefär så jag tänker fortfarande om dessa två barndomsvänner från norr. Ska bli fint att få lära känna varandra bättre.

#hotelpigalle

Matilda och Nathalie som är Babes in Boyland har jag fått tillfälle att träffa flera gånger. Kul, för det är aldrig komplicerat med dessa två. De är också dom som bor närmast mig geografiskt, och det sista vi sa innan tåget gick var att vi borde ses snart, herregud, en timma till Västerås är ju som gjort för en dagsutflykt.

#hotelpigalle

Elin hade jag aldrig träffat förut, men jippi vilken kalaspingla! Så glad att våra vägar korsats. Här finns en klarsynthet som jag tror är väldigt värdefull för kollektivet. Och så fina inlägg Elin gör om allt från vackra kläder till keramik. Längtar tills vi får se mer från Elins kolonilott framåt våren, den känns episk. Minns fortfarande ett reportage därifrån som jag tror publicerades i Plaza och som var helt fantastiskt romantiskt. Jag tror alla som läste det ville odla blommor, göra keramik och bo i en kolonilott efteråt! Ha ha, snacka om att lyckas sälja en livsstil!

#hotelpigalle

Vi saknade Minna och Anna som inte kunde vara med. Och de fattades oss verkligen. Nästa gång är vi fulltaliga!

#hotelpigalle

Och till sist, tack Pigalle för ert generösa sätt att ta hand om oss.


02 Comments

Leave your comment
 • Elin Lannsjö
  Elin Lannsjö 29 januari, 2018 at 21:02

  Men tack fina Lina för orden och dina tankar! Blev så varm och glad här hemma från soffan över dina ord. Och helt ömsesidigt, så fint att äntligen få träffas och spendera tid med varandra. Känner bara: Mera Tack! Och kommer du till Gbg under våren så ALLTID välkommen till lottis, jag håller på och grejar med mina växter då, så kanske att jag till och med har ett avokadoträd redo till dig då!:) Hoppas resan hem gick smidigt. Kramar E

  • Lina Östling
   Lina Östling 4 februari, 2018 at 19:40

   Tack själv Elin! Och det här med att en inte ser kommentarerna direkt måste vi också lösa, sorry för sent svar ju! Det är klart jag vill komma till lottis, så underbart det vore!! Nu har jag faktiskt redan satt igång ett avokado-träd, håll tummarna för att det kommer växa nu. Stor kram Elin, hoppas på träff snart igen / Lina

Leave your comment

Translate »