Det blev en midsommar iallafall

Så det blev en midsommar ändå. Jag bröt en tå förra veckan, dagen innan vi skulle åka på vår släktsemester. Väl hemma kom tröttheten efter att umgåtts så intensivt i några dagar och midsommar kändes inte superviktig och vi styrde av planerna att åka till Dalarö och hälsa på Mari med familj. Hade ju varit så mysigt, så tråkigt att tacka nej.

När det började närma sig ville vi ändå få få till lite feeling trots att ingen i familjen kände nån direkt midsommarlängt. Kanske var det vädret, kanske beror det på att vi inte har någon midsommartradition. Hur som helst går det ju att göra det rätt enkelt. Jag äter inte sill, så vi gjorde en laxröra istället. Och bakade fröknäcke. Och så hade vi några västerbottenostpajer i frysen. Till det potatis och sill till den som ville. Och så var midsommar fixad.

Doris ville baka och vi hittade en tårta i senaste numret av tidningen Buffé som lät supersmarrigt med mandelmassa och lemoncurd, tyckte det lät som toppensmaker ihop!

Alla var trötta. Men tröttast var katten. Han vinner alltid den tävlingen. Om det nu ens är en tävling.

Jag älskar vårt kök och stöket ger det liv. Och en sak till som jag gillar är vår Ankasrum, den är som en gammal symaskin, går och går och går och går. Tack för det! Grymt redskap vid bakning.

Fröknäcke och musli är två grejer jag inte vill handla utan baka själv. Men tyvärr så gör jag det inte lika ofta som jag skulle vilja. Tycker ju det är så mysigt att baka och det är ju enkelt och så himla gott, två bra egenskaper jag verkligen uppskattar också. Tänker inte spekulera eller hoppas på en livsstilsförändring utan nöjer mig med att jag fick baka med min dotter och att hon tyckte det var roligt att baka fröknäcke. Ett tips när ni gör fröknäcke är att använda ett bakplåtspapper för att trycka ut smeten som brukar vara himla kladdig.

Till slut var det dags att dekorera tårtan. Med smultron och körsbär från trädgården. Och rosa maränger. Vi får passa på att äta körsbär, det är nämligen fåglarnas favoritmat och det brukar ta en helg för kvarterets fåglar att länsa hela trädet.

Det är ett rätt stort körsbärsträd = mycket körsbär = mycket fågelbajs. Regn och sol, om vartannat och här samtidigt.

Så mysigt att kunna sitta inne men också lite ute på midsommar. Vi hade en gäst i år, min sons kompis som är från Afghanistan, så roligt att få bjuda honom på traditionell midsommarmat.

Men för att vara helt ärlig så hade vi fjäskat lite för barnen och gjorde små sommarpizzor med kalkon och ananas. Mer laxröra till oss vuxna tänkte vi.

Inte riktigt som på bilden i tidningen, haha, men vääääldigt god.

Men ändå. Stolt ungen med tårta får ändå räknas som en väldigt lyckad midsommar.


1 Comment

Leave your comment
  • Anna Malmberg
    Anna Malmberg 26 juni, 2018 at 10:07

    Så mysigt det ser ut! och sista bilden på tårtan, så vacker!
    kram!

Leave your comment

Translate »