SUNDAY HIGHLIGHTS

Då var det Söndag och dags för veckans SUNDAY HIGHLIGHTS, mina favoritnyheter och bästa tips från denna vecka!

elle.se

elle.se

Vi börjar med Stockholms Fashion Week som varit de senaste dagarna. Jag själv behövde stanna i Göteborg och är lite ledsen att jag missade några events och visningar som jag hade tänkt gå på. Men jag har sett en del i sociala medier och en av de visningar som redan blivit en snackis är Carin Rodebjers SS18 -kollektion. Älskar visningens öppningslook här ovan.

Tamburstore

Tamburstore

Bild lånad av Babes in Boyland

Bild lånad av Babes in Boyland

Förra veckan var jag som sagt på Formex . Jag som inte är särskilt prylig av mig, utan faktiskt har det ganska spartanskt hemma gick ändå igång på en del vackert. Särskilt  Skruf glasbruks nyhet, Pallo-vasen, fast i nyheten svart glas. Maffig och otroligt vacker!

H&M-koncernens helt nya märke Arken, har nu öppnat sin första butik, vilket blev i London. Märket kännetecknas av högkvalitativa plagg, med gedigna och lyxiga material. Om bara någon vecka öppnar en butik i Köpenhamn och lite senare, till våren, i Stockholm.

Northern Lightning har flera vackra nyheter för hösten 2017. Say My Name bordslampa med frostigt glas är nog min absoluta favorit. Älskar de mjuka organiska formerna och den dämpade mattsvarta ytan. 

Det har varit ganska mycket snack om nyöppnade Steam Hotel i Västerås. Av bilderna att döma via fotograf Andreas Sundgren verkar det otroligt fint, industri-romantik at it´s best? Väldigt nyfiken på miljön, blir jag i alla fall.

Världens bästa Sunday Highlight! Särskilt för oss som bor i Göteborg och synnerhet för oss som bor nära Masthugget. Där har nämligen superbageriet Bullen och Brödet bestämt sig för att ha öppet på Söndagar under prov! Jag kan inte tänka mig något bättre än att kunna köpa nygräddade frukostfrallor och saftiga bullar till Söndagsfikat, och det är precis vad jag gjort denna morgon. 

Aperol Spritz i all ära men jag är nästan lite trött på den nu. Den är dessutom så himla smarrig just under sommaren så jag har siktat in mig på en ny favorit lagom till hösten. Kanske blir det en perfekt rörd Negroni, har du inte testat så gör det! Lite mer koncentrerad och mer bitterton i smakerna, här har du det klassiska receptet. Och vid de tillfällen då jag vill ha den mindre spritig, så byter jag bara ut basen på gin mot prosecco istället. Mitt godaste drinktips just nu!

Under min senaste Bali-resa väcktes kärleken till ljuvligt doftande rökelser. Jag köpte med mig en stor bunt med mig hem och de tänds när jag mediterar eller när jag vill skapa en skön och rogivande stämning hemma. Den här, från Cinnamon-projects är en vacker variant på hållare. 

Någon som hunnit besöka Champagnebaren Forrsén & Öbergs nya granne Unity Jazz (som jag tipsat om här) ännu? Ryktena säger att den ska vara riktigt mysig, att den rökta mozzarellan är ljuvlig och jag tänker att ännu fler kanske kommer upptäcka skönheten i jazz nu när den blivit mer lätttillgänglig i vår stad. Det vore fint. 

 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »