Sunday highlights

Sitter i köket med datorn framför mig. Kvällssolen lyser in genom fönstret, dansar på tangenterna och jag knåpar ihop veckans höjdpunkter:

Jag är för tillfället redaktör för de svenska hantverkskranarna  Mora Armatur och jag måste ju tipsa om att du just nu vinna en valfri kran ur en av deras vackra kollektioner, kolla in mitt senaste inlägg för att få veta hur. På Mora Armaturs Instagram och Facebook delar jag med mig om livet runt kranen hos mig och mina vänner och familj. Nästa vecka bjuder jag in alla till min vän Dannes ljuvligt bohemiska kolonistuga, vill du hänga med? Du är varmt välkommen, i så fall kan du följa Mora Armatur här.  

För några veckor sedan öppnade Kristin (Krickelin) och Miranda den efterlängtade butiken FGL – (For Good Luck). Tyvärr krockade deras invigningsmiddag med jobb men via Nanna och Babes in Boyland har jag kunnat se att de hade en väldigt fin kväll. Och butiken! Den ser väldigt härlig ut, jag ser fram emot att besöka den nästa gång jag beger mig till Varbergstrakterna. Stort lycka till Miranda och Kristin, mina hejarop till er och till satsningen, jag är alldeles övertygad om att det kommer gå förtjusande bra. 

Inspirationsbild lånad via lostragaldabas.net/risotto-de-setas/

Inspirationsbild lånad via lostragaldabas.net/risotto-de-setas/

Och så kommer två nyheter från krogscenen i Göteborg. Jag vet att jag har skrivit det förut, men jag älskar hur vår stad är i rörelse och utvecklas i spännande riktningar. Ett tips är nyöppnade restaurangen Space 62, som har ett matkoncept där mindre rätter gärna delas av sällskapet. Restaurangen som bytt namn från Swedish Taste får en mer avslappnad kostym och jag tycker att det ser lovande ut. En meny som innehåller råbiff, löjrom och tryffel har man all rätt att omfamna.  

Obs! Bilden är på okänd restaurang via Pinterest

Obs! Bilden är på okänd restaurang via Pinterest

Nyöppnade Epoque ligger på Södra vägen 8 och i fredags tittade vi nyfiket förbi på vägen till kvällens middag på Toso. Mysig bistrokänsla mötte oss och vi delade på smarriga löjromschips och en toast med långbakad fläsksida. På menyn finns allt möjligt gott, främst från det svenska och europeiska köket. Jag är ofta för lat för att ta mig till andra sidan stan för en drink eller middag, men jag är glad att jag gjorde ändring på det. 

Det digitala livet spjärnar jag emot ibland. Det är svårt att förklara varför men jag stannar gärna kvar i det bekanta, i det som känns tryggt, men också levande och personligt. Jag skulle till exempel aldrig kunna överge mina små papperskalendrar och spiralblock, behöver det fysiska, kunna känna och bläddra. Och häromdagen fick jag hem några otroligt vackra böcker och block att skriva ner anteckningar och tankar i. Drömkalendern från Sporrong  Form som bokformgivaren och Göteborgskan Sandra Sporrong gett ut, väldigt fin. Vackra omslag och inspirerande formatet. Här kan du kolla in hela kollektionen.

Vi har valt att inte ha någon tv hemma, och jag har ganska dålig koll på vad som sker i tablåernas värld. Däremot älskar jag att titta på en bra serie liggandes i soffan, med något sött på magen och min Ipad vilande mot en kudde. Just nu är jag uppslukad av världen i the Knick, som utspelar sig från Knickerbockersjukhuset i New York under tidigt 1900-tal. Där innovativa kirurger och sjuksköterskor tvingas övervinna begränsningarna i den rådande medicinska förståelsen. Scenografin och kostymen är alldeles fantastisk. Nu ska jag äntligen dyka ner i soffan och titta på det sista avsnittet i serien.  Kram och skön söndagskväll. E

 


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »