SOFFA INSPIRATION

Jag klurar lite på soffan till den nya lägenheten. Efter att ha spretat åt både höger och vänster har vi landat och vet på ett ungefär vad vi vill ha.

Vad vi kommit fram till är följande: Soffan ska vara rymlig, gärna med extra sittdjup, låg i modellen, generösa plufsiga kuddar och nästan viktigast av allt, himla skön att ligga i. Naturliga färger och naturligt sofftyg vill vi ha. 

Här är några varianter som jag inspireras av. 

Älskar soffmodeller där man sitter lågt. Som här, en modell från Montauk 

Den här soffan som finns i Studio Oliver Gustav i Köpenhamn är också härlig, jag tycker sidokarmarna är så fina.  Dock lite för sval och stel i känslan för att jag skulle vilja ha något liknande i mitt egna vardagsrum.

Soffan Modern Collection från Montauk är så himla fin. Älskar att sittplymån bara är en enda.  Vanligast ser man ju soffdynan uppdelat i flera delar.

Tycker också det är väldigt fint att armstödsdynorna är smala och fortsätter hela vägen ner till mötet med underredet. 

Jag älskar den humoristiska och lekfulla känslan i Nuvola collection av Gervasoni

Den här fluffiga historien Belleville från Artilleriet är härlig även om stommen känns lite klumpig. Gillar att överdraget inte är så spänt utan sitter lite lösare vilket ger en härligt casual look. Massor av kuddar kommer jag också vilja ha, det hade vi i vår senaste soffa också. 

Alltså, hade lägenheten som vi flyttar till varit löjligt stor så hade jag gärna fyllt den med en sådan här härlig soffmodul, med sittplatser och sikten åt olika håll. Dreaming on.

 

Alla bilder: Pinterest


No Comment

Comments are closed here.

Translate »