WABI SABI

Bilder från Oliver Gustafs studio och Pinterest

Bilder från Oliver Gustafs studio och Pinterest

Jag får ofta frågor om min inredningsstil, och jag tycker att den är supersvår att beskriva. Men det finns miljöer som jag älskar rakt av så en del preferenser finns såklart. Bilderna ovan har precis den känslan som jag just nu är väldigt svag för.

Jag skulle nog beskriva det som stilrena och avskalade miljöer.  Rymd, både vad gäller färger och möbler. Naturmaterial. Mina personligt utvalda favoritprylar som bär spår av sin historia. Vilda blombuketter och stora växter älskar jag.

Jag har kommit på att det finns ett formspråk som faktiskt sammanfattar dessa element, den gamla östländska livsfilosofin Wabi Sabi. Den här stilen inspirerar mig mycket just nu och jag ser mycket av den hos både Perspective studio och Studio Oliver Gustav.

Förutom Wabi Sabi som jag upplever som mjuk, inbjudande och varm så inspireras jag väldigt mycket av nedtonad minimalism. Vi har ritat vårt kök, all vår förvaring och badrummet i en stram och avskalad stil. Den här kontrasten mellan hård och mjuk, blir väldigt intressant och spännande, jag gillar det väldigt mycket. 

 

Bilder från Perspective Studio, Oliver Gustafs studio och Pinterest

 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »