Mama crush

I det senaste numret av Mama (nr 11) är det ett fem sidor långt reportage
med mig då jag blev utvald till deras “Mama crush”. Sådan ära, tack fina ni på Mama!

Jag tänkte att jag också skulle visa er bilderna här + en hel del fler som inte fick plats i tidningen och intervjun med mig, för er som inte har möjlighet att köpa tidningen.

En liten rättelse som stod i tidningen dock;
Sonny Lou är 6 1/2 år och inte 5 år!
(Herre gud, vilken stor 5 åring annars så lång som han är!)
och jag fyller 37 år den 24 dec, är alltså fortfarande 36 ;).
……………………………………………………………………………………………………………………………

Hur skulle du beskriva din mama/vardags-stil?
En mix av gammalt och nytt. Jag älskar 70-tal, jordnära färger och The South West. Så någon mix av det.
Och din partystil?
I stort sett samma som till vardags. Oftast ett par byxor med high waist, en vintage t-shirt, eller knuten skjorta till eller en jumpsuit med träskor eller boots.
Hur shoppar du?
Nästan bara second hand och har alltid gjort och jag väljer främst ekologiskt och naturmaterial i den mån jag har möjlighet. Ju äldre jag blir desto mer medveten har jag blivit om hur tillverkning påverkar vår värld. Jag handlar oftast på nätet, främst på Tradera men även små oberoende nätbutiker när jag känner att jag har råd och någon gång emellanåt på Zara. Den mest inspirerande butiken i stan är min vän Elin Jensdotters butik “Swedish Nature Collaborations” på Kungsholmen. Vi har i stort sett samma smak när det gäller kläder och inredning. Så där hittar jag nästan alltid något som får följa med mig hem. Sedan älskar jag ju loppisar men har lärt mig att handla kvalitet istället för kvantitet. Men det tog rätt många år.Mitt bästa beautytips:
Att sluta fokusera på alla skavanker i spegeln.

Mina bästa skönhetsprodukter 
 
Kaktusfikonfröolja och Cocosolja från Organic makers och Just Argan Oil från Body Bazar.

Min bästa inredningsdetalj:
Alla mina korgar som jag har i alla rum. Älskar korgar, stora som små, gamla som nya och mina vintageböcker som jag har fyndat genom åren.

Mitt bästa plagg
Min “Rolf Pantsuit” från Australienska Zingara Collection. Det absolut skönaste plagg man kan bära som dessutom är ekologisk och etiskt tillverkad. Älskar också min stickade tröja med fransar från Rodebjer som jag fyndat på Tradera.

Hit reser jag helst med familjen:
Vi drömmer om att bila runt i Kalifornien, Arizona och ner mot Texas med familjen. (Har faktiskt börjat att planera inför den resan nu!)
Sonny Lou 
längtar efter att se Barringerkratern och vi dras alla till öknen och till små byar mitt i ingenstans. Jag vill väldigt gärna upptäcka Mexiko med!

 

Hit reser jag helst utan familjen:
Det finns ingen plats jag inte skulle vilja åka med min familj, det bästa jag vet är att upptäcka nya platser med Joncha och Sonny Lou. Sedan har jag turen att resa en del i mitt jobb och då gör jag ju det utan dem.


Hur fixar/tar du hand om ditt hår?
Jag har precis hittat Kevin Murphy repair som äntligen gör underverk för mitt torra hår. Inpackningen Kevin Murphy Re.Store är fantastisk. Jag använder alltid en leave in conditioner efteråt och låter det sedan självtorka. Jag har det oftast uppsatt och väntar på att det ska växa ut.
Hur fixar/tar du hand om barnens hår?
Sonny Lou har i stort sett alltid haft page med lugg men nu har han bestämt sig för att spara ut både luggen och resten av håret. Vi tvättar det oftast bara med schampo och försöker sätta upp det så ofta som möjligt.

Det läser jag helst/just nu:

Jag har oftast flera böcker på gång samtidigt. Just nu läser jag en biografi av Man Ray som jag aldrig hinner läsa klart, men älskar att återkomma till då den alltid inspirerar mig till tusen.  Sedan läser jag också just nu Joan Didion – South and West, Naked in the Woods av Margaret Grundstein och Wild Child av Chelsea Cain.

 

Min bästa doft:
Just nu använder jag Nomad’s Poem från & Other Stories men suktar efter Teakwood & Tobacco från Kaliforniabaserade Pf Candle Co


Smycken som betyder något för mig
En silverring formad som en ökenblomma som jag köpte av en Navajo Indian vid Monument Vally för två år sedan. Ringen i mitten bär jag jämt och är gjord av min vän
Mia Sahlberg jewelry.

Mitt favorithörn hemma: 
Soffan alla gånger! Där kan jag blicka ut över resten av vardagsrummet och se ekorrarna hoppa mellan tallarna utanför fönstret. Älskar att sitta där och lyssna på musik med ett glas vin eller en kopp te. Ofta börjar jag arbetsdagen just där tills jag flyttar över datorn till matbordet eller åker till studion. 

Det lyssnar jag helst på:

Jag älskar musik och lyssnar oftast från morgon till kväll på mina favoriter.  Det blir mest Amerikansk folk och rock från 60-70-talet, blues och world music. Favorit artister är bla The Bones of J.R Jones, Patti Smith, Bror Gunnar Jansson och Rolling Stones. Listan kan göras väldigt lång.

Det här tränar jag helst (var, när, vad, hur, varför :):
Jag har aldrig tränat speciellt mycket och har fortfarande inte lyckats stärka mina inre magmuskler sedan Sonny Lou föddes. Den här hösten har jag äntligen köpt ett yogakort på Yogashakti. Har tränat Yoga och Pilates i omgångar tidigare. Är redan helt fast och känner att det är precis vad jag behöver för att stärka mitt kaotiska inre och otränade kropp. Försöker gå tre gånger i veckan och denna gång tänker jag inte ge upp.


Det streamar jag helst/just nu:
Jag såg serien Damnation för ett tag sedan, musiken, produktionen och miljön är fantastisk! Jag gillar att se dokumentärer eller verklighetsbaserade filmer. En av de senaste filmerna vi såg var Disaster Artist och vi skrattade så vi grät. En av mina top tio!

Klar paniksnabbt – så gör jag:
Klär mig i samma kläder som dagen innan så jag slipper tänka och sätter upp håret i någon slarvig uppsättning.

Mina bästa skor
Mina träskor från Swedish Hasbeens och mina vintage boots

Vad är skönhet för dig?
Skönhet för mig är en inre harmoni vilket återspeglas i ens yttre och ens utstrålning.
När känner du dig som allra vackrast?

När jag mår bra inombords och inte tänker negativa tankar om mig själv och när jag får oväntade komplimanger.


10 Comments

 • Nanna
  Nanna 29 november, 2018 at 09:36

  Men såå fint Anna! Längtar efter att träffa dig <3

  • Anna Malmberg
   Anna Malmberg 29 november, 2018 at 13:16

   Tack finaste Nanna! Längtar efter att träffa dig med!!! Tänk om vi kan få ihop alla systrar senare i januari? Vore så mysigt! <3

 • Linda Hansson
  Linda Hansson 30 november, 2018 at 10:55

  Så fantastiskt fint Anna! Helt otroliga bilder verkligen. Du är SÅ bra!

  • Anna Malmberg
   Anna Malmberg 13 december, 2018 at 08:44

   Tusen tack Linda! Vad glad jag blir! Hoppas du mår bra! <3

 • Tiina Heiskanen
  Tiina Heiskanen 1 december, 2018 at 12:59

  Hej Anna,
  Så personlig och spännande inredning. Och alla dessa fantastiska korgar. kan vi köpa korgar “secondhand”? bra för miljö och plånbok. Kanske kan du ge oss några tips? Trevlig första advent önskar jag dig och de dina.

  • Anna Malmberg
   Anna Malmberg 13 december, 2018 at 08:45

   Hej Tiina! Tusen tack, roligt att du gillar! Självklart kan man hitta korgar secondhand, nästan alla mina har jag fyndat på just loppisar eller secondhand.Alltid mycket mer miljövänligt än ny producerat! 🙂 Stor kram Anna

 • Elin Jensdotter Hont
  Elin Jensdotter Hont 3 december, 2018 at 22:57

  Det här gör mig varm!

  • Anna Malmberg
   Anna Malmberg 13 december, 2018 at 08:43

   Tack finaste Elin!

 • Mia Anderberg
  Mia Anderberg 7 december, 2018 at 13:02

  Åh vad fint Anna! Och vad snygg du är ✨ kvinna!

  • Anna Malmberg
   Anna Malmberg 13 december, 2018 at 08:43

   Åh tack fina du! <3

Comments are closed here.

Translate »