De små detaljerna

De morgnar jag inte behöver åka iväg eller har en tid att passa, utan kan jobba hemifrån mesta delen av dagen, det är min bästa tid… de lugna morgnarna hemma i köket.

På mina morgonpromenader brukar jag alltid plocka med mig något fint in från naturen. Vass finns det gott om här ute på ön och de står sig bra alla årstider. Nu på vintern får de stå inne utan vatten och torka ut ännu mer. Jag älskar den där höga vasen och dess strama ståtliga form. Vassen gör sig väldigt fin i just den.

Jag har bytt ut de juliga gran och tallkvistarna här hemma och förra helgen knipsade jag av en kvist från ett av träden i trädgården. Här om dagen såg jag att den började knoppa och små gröna blad kikade fram. Helt plötsligt kändes våren mycket närmare. Jag hörde till och med fågelsång i morse på min promenad till förskolan.

När vi påbörjade vår köksrenovering för lite mer än ett år sen var bland det första vi gjorde att knacka fram tegelväggen vid murstocken. Vi hade inte mindre än två stora tegelväggar i vår förra lägenhet så vi var båda säkra på att vi ville ta fram den när vi flyttade in här. Det är något med råa tegelväggar och hur den kan sätta känslan på ett helt rum.

Det är ett stort hack in i två av tegelbitarna och det är precis såna små detaljer som jag tycker så mycket om.

Den lilla kannan i mässing fyndade jag på en loppis innan jul och jag fastnade för det fina reliefmönstret och det kantiga handtaget.

Jag unnar mig sällan att köpa nya växter men här om dagen när jag hade ett ärende i stan gjorde jag faktiskt just det. Det är en Plectrantus, jag har faktiskt inte hört talas om den sorten innan. Är det någon annan som har det? Jag undrar varför den tappar så många blad. Är det någon som har tips på vad det kan bero på så får du gärna skriva en rad här. Varm kram så länge, snart är det helg!

 


08 Comments

Leave your comment
 • Karin A
  Karin A 19 januari, 2018 at 08:22

  Så vackert Cattis! Ljuvligt med tegelväggen och de fina detaljerna. Blir sugen på att knacka fram tegelväggen i vårt hus med.

  Får växten tillräckligt med ljus? Annars för mycket eller för lite vatten.

  Ha en fin fredag!
  Kram Karin (@photographybykarina)

  • Annacate
   Annacate 22 januari, 2018 at 17:52

   Tack Karin <3 Ja men gör det! Ett slitjobb men värt det i slutändan. Ert hus ser så fint ut och det är väldigt roligt att få ta del av er renoveringsresa.

   Kram och ha en fin vecka!

 • Sara
  Sara 19 januari, 2018 at 09:07

  Så inspirerande bilder och vilket kök! Helt magiskt!

  Jag kan tänka mig att det har med ljuset att göra, om den står mörkt eller längre in i ett rum. Sen kan det bero på torr/varm inomhusluft med. Testa att ställa den i ett svalare ljust fönster! 🙂 Måste också som göteborgare passa på att fråga var du hittade den någonstans?

  • Annacate
   Annacate 22 januari, 2018 at 17:49

   Tack för tipset Sara 🙂 jag har gjort precis det du föreslår så nu hoppas jag att den ska må lite bättre. Jag köpte den hos Blomrum i Viktoriapassagen inne i stan. Varmt tack för dina fina ord, de gjorde mig väldigt glad! Kram

 • Veronica
  Veronica 19 januari, 2018 at 11:43

  Kan bara instämma när det kommer till tegelväggar. Superfint är det! Och var har du hittat din tjusiga redskapsstång i mässing? Har letat efter en tunnare variant nämligen, ofta har ju redskapsstänger så stora fästen.

  • Annacate
   Annacate 22 januari, 2018 at 17:46

   Jaa, visst är det något speciellt med tegelväggar. Just råa tegelväggar förmedlar en så varm och ombonad känsla tycker jag. Redskapsstången är av märket Futagami och jag har beställt den från en butik i Stockholm som heter Tambur.

 • Malin
  Malin 19 januari, 2018 at 15:38

  Plectrantusen är egentligen en sommarväxt hos oss. Används ofta som grön växt i stora planteringar. Men visst kan den även finnas som krukväxt. Skulle prova att ha den lite svalare om möjligt. Trevlig helg!

  • Annacate
   Annacate 22 januari, 2018 at 17:43

   Tack malin! Hmm… det visste jag inte. Ska definitivt prova att ställa den lite svalare.

Leave your comment

Translate »