Om sovrummet och känslostyrda klädval

I går morse fick jag hjälp med att tömma ut hela sovrummet för att sedan gå in i min egen värld med roller och pensel. Emellanåt är det så avkopplande att bara få stänga in sig och måla om ett rum.

Jag har helt tappat att lyssna på poddar det senaste, den enda jag följer numera är Billgren Wood som är väldigt härlig. Men i går hittade jag tillbaka till en av mina favoritpoddar  – Stil med Susanne Ljung. Avsnittet jag lyssnade på heter Med känsla för stil – fem historier om hur kläder påverkar våra känslor, och tvärtom. 

I avsnittet pratar Sarah Klang om hur scenkläder kan skapa den rätta känslan under en konsert. Det pratas även om något jag själv kan relatera till väldigt mycket, hur en dålig dag påverkar våra klädval och hur en ska tänka där. Ett avsnitt som jag varmt kan rekommendera.

I början av veckan ska vi fotografera till en tidning här hemma, något som jag egentligen har lovat mig själv att inte tacka ja till igen. Men så blev det visst ändå. Det som är positivt är att vi tar tag i små saker som inte har blivit gjort tidigare, som att måla en golvlist och få upp fler tavlor på väggarna. I en garderob hittade jag en tavla som jag fick av mina föräldrar på min 5 årsdag med en vacker kurbitsmålning.

Färgkoden på väggen är S4005-Y20R, en varmgrå färg som drar åt brunt beroende på hur ljuset faller i rummet. Snart kommer ett eget inlägg om alla färgkoder här i huset. De hängiga tulpanerna har inte längre lika tunga huvuden. Kanske kände även de hur skönt det var när de isande havsvindarna vände.


06 Comments

Leave your comment
 • Susanna
  Susanna 5 mars, 2018 at 13:00

  Får man fråga vart dina fina påslakan och örngott är ifrån? 🙂

  • Annacate
   Annacate 5 mars, 2018 at 22:41

   Självklart! De är från Ellos, och några örngott är från H&M Home också.

 • Johanna
  Johanna 8 mars, 2018 at 09:45

  Hej!
  Var är fina vägglampan ifrån?

  • Annacate
   Annacate 9 mars, 2018 at 18:29

   Hej Johanna,
   jag har köpt den från Kvart Interiör men tillverkas tyvärr inte längre.

 • Elizabeth
  Elizabeth 8 mars, 2018 at 12:35

  Beautiful colours in your room it looks so calming

  • Annacate
   Annacate 9 mars, 2018 at 18:28

   Thank you dear!

Leave your comment

Translate »