Om att välja husfärg

rosahus

vitt

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ska vi byta alla fönster i vårt hus, och även återställa en punschveranda. I samband med det kommer vi behöva måla om husfasaden. Min Pinterest är full av bilder på olika färgställningar på trähus. Jag tycker särskilt om kombinationen gräddvit och gammelrosa, även om det i nuläget lutar mest åt ett vitt hus. Kombinationen av vitt i olika nyanser är fint tycker jag, en vit nyans på huset och en annan runt fönsterbågarna.

grönt

Vi har iallafall bestämt oss för att framhäva dörrarna och måla dem i en annan nyans än vit. Den djupröda färgen som ovan är väldigt fin tycker jag, särskilt i kombination med den gröna färgen.

58080037ea4419946e00da6f509eeccd

Om jag var mer modig hade jag inte haft något emot ett mintgrönt hus, hur fint som helst.

skärgård

Men i slutändan är det den klassiska skärgårdsvillan som är finast, vitt hus med gröna fönsterfoder. Vi får se när vi bestämmer oss, kanske inte ens blir den här sommaren. Jag är i och för sig väldigt bra på att bestämma mig, men samtidigt lika bra på att ångra mig …

Foton via Pinterest

 


04 Comments

 • Tuva Minna Linn
  Tuva Minna Linn 23 mars, 2017 at 13:11

  Så mycket fint <3
  Vår vackraste kombination har vi i köksingången/hallen, gammelrosa väggar och roströda lister.

  Blir nyfiken på anledning till fönsterbyte?

  Kram

  • annacate
   annacate 26 mars, 2017 at 21:04

   Tack <3 Färg kan göra så mycket förändring och ge en annan känsla. Vad fint det låter med kombinationen gammelrosa/rostrött!

   Tyvärr har inte vårt hus kvar sina originalfönster, utan byttes ut till perspektivfönster någon gång under tidigt 80-tal gissar vi. Dels så tycker vi inte att de alls passar in på huset eller gör det rättvisa, och sen drar det kallt från några av dem, så de har nog gjort sitt.

   Kram

 • Tina
  Tina 30 mars, 2017 at 09:35

  Spennende med nye farger. Selv synes jeg det øverste bildet med gammelrosa/creme var fantastisk fint!

  • annacate
   annacate 31 mars, 2017 at 11:44

   Tack Tina! Ja, jag är själv väldigt förtjust i den kombinationen. Ha en fin helg!

Comments are closed here.

Translate »