Mammas bröd och på väg…

Nanna van Berlekom-bread-2Sitter på ett tåg på väg mot en plats jag har saknat länge. Längtat till och bearbetat på olika sätt.Nanna van Berlekom-bread-3Egentligen skulle jag visa bilder från just det… men uppkopplingen är usel och jag lyckas inte leta upp dem, så det får vänta.

Ett frukosttips igen då. Mammas bröd! Supersnabbt, du förbereder det kvällen innan: 3 st “ärtstora” bitar jäst, 3 dl ljummet vatten, 1,5 tsk salt. Rör ihop… och sen i med 1/2 dl vetekli och typ 6 dl vetemjöl… Jäs över natten. Stjälp upp på ett mjölat bord och dra ut till en rektangel, dela i tre delar och snurra varje baguette och mjöla i vecken. Gräddas i 275 grader, ca 12 min. Häll gärna lite vatten i botten på ugnen innan så blir ytan på brödet krispigt!

Bilder från vackraste landstället får vänta. Nu är jag pirrig i hela kroppen över att möta barnen där, mitt i deras sommarlov, bland smultron och vinbär, dopp i sjön och lunch på glasverandan <3


1 Comment

  • Lately genom mobilen
    Lately genom mobilen 14 april, 2018 at 22:38

    […] Brödet som vi alltid bakar. […]

Comments are closed here.

Translate »