Friday!

orange breakfast

Min morgon började med en kylig promenad genom slottsskogen. Ett endaste glas rödvin igår fick mitt huvud helt ur fas, och jag har bryggt en stor kanna kaffe och pressat fem blodapelsiner för att balansera upp mig själv.

friday!3

Idag är det fredag igen och något jag själv verkligen uppskattar med helg är ju frukost som du vet… Jag önskar verkligen alla en helg med sköna frukoststunder. Ta er tiden. Baka bröd på morgonen. Drick kaffet långsamt. Låt frukost och lunch glida ihop…. Själv är jag sugen på att baka detta med barnen. Vi gjorde ofta sådant när jag var liten och det är ju så himla gott när det är precis nygräddat.friday!

Ett superenkelt fredagsmiddagstips som jag tipsat om en gång förut…

Stek blandfärs/nötfärs eller kycklingfärs med vitlök, riven ingefära, salt och peppar

Hacka tomat gurka och rödlök fint

Förväll hela kålblad

Servera alltihop som en wrap med hoisinsås, sriracha och pressad lime

friday!2

Till efterrätt kan du svänga ihop den här, som jag nog också tipsat om för evigheter sen.

Smält 100 g choklad (hälften ljus, hälften mörk är lagom tycker jag)

vispa en äggvita hårt

rör ner gulan i den smälta chokladen (den får inte stå på spisen då) och vänd ner vitan och rör om

tillsätt rom, whiskey eller cointreau efter smak

Häll upp i glas och ställ i kylen

Servera med grädde och hallon. Detta recept är för två personer men för varje hundra gram choklad tillsätter du ett ägg. Enkelt och väldigt gott!valentines she 1200x797

Ett sista fredagstips: FRAKTFRITT hos Le Kiosk för alla ordrar över 300.

Idag börjar min barnvecka och du anar inte hur mycket jag ser fram emot fredag och helg med dem nu <3


1 Comment

  • Julianne
    Julianne 19 februari, 2016 at 11:49

    Det hørtes ut som en perfekt middag. Jeg lagde en asiatisk pulled-pork taco for noen helger siden med bare en vanlig skinkestek som vi langtidsstekte i ovnen og rev opp med en honning/sriracha/soya/østerssaus-blanding og serverte i fajitas med finkuttet kinakål, gulrot og rødløk. Pluss masse ingefær og hvitløk.. Og koriander.. Selvsagt! Anbefales på det varmeste! 🙂

Comments are closed here.

Translate »