A. Journal of West Coast Culinary

Ni som följer mig på Stories i Instagram såg kanske att jag, Anna och  Cattis var på stan i Onsdags kväll. Vi möttes upp för en solig aperol spritz på Zamenhof, stans nyaste och snygga restaurang och bar som ligger precis vid Esperantoplatsen. Vad jag gillar särskilt med Zamenhof är  uteserveringsläget och de roliga flipperspelen som står längst in i lokalen.

Lite senare tog vi promenaden över Kungshöjd och till Artilleriet – The Kitchen. Vi var inbjudna till att fira deras boksläpp av A. Journal of West Coast Culinary. Artilleriets kärlek och hyllning till livet i köket.

Totale hade hand om den fantastiska middagen, och jag och delägaren Sofie- min bordsgranne- kunde inte låta bli att montera ner varje rätt till minsta beståndsdel. Vi beundrade den rökiga tonen  i vitvinssåsen och var rörande överens om att allt friterat är så gott. På min andra sida hade jag Anna och Cattis och när middagen rundats av tog vi sällskap till Storan, där festen fortsatte med ett litet cocktailparty. Jag hade min nya Rodebjer-outfit på mig, en knallorange kjol och tillhörande kimono. Så nöjd att jag klarat mig från att spilla under middagen men självklart kom jag inte undan. Brukar inte göra det. På vägen hem tog Göteborgsvindarna fatt om min kjol och föste den med bestämdhet långt in bland ekrar och däck. Varför oroa sig över en liten såsfläck när man kan få ta hand om en meter oljeränna istället?

Den väldigt fina boken fick jag med mig iaf, och den kom helskinnad hem till lägenheten. Bläddrade länge i den i soffan den kvällen. Boken inbjuder till att utforska västkustens kulinariska rörelse och jag som själv är matintresserad blev verkligen glad över att boken lyfter fram många av de fantastiska matkreatörer och restauranger som jag själv tycker så mycket om. Som Takeover and out, Stedsans, Vi Viet, Fatima, La Strega osv. Boken innehåller förutom recept och reportage alldeles fantastiska bilder, både i styling och fot. Fanny står bakom som fotograf, jag beundrar hennes formspråk så mycket.

På min sommarlista finns nu en rad restauranger som jag bara måste besöka, tack för tips och inspiration Artilleriet. Och för den härliga kvällen med er! Kram E


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »