FEM FINA FAVORITER

Jag älskar de där dagarna! Då man faktiskt ägnar en hel dag bara till sig själv. En sådan har jag precis varit med om och jag njöt av vartenda stund. För visst är det precis det man ska göra!, stanna upp då och då och känna efter, att man har det ganska bra ändå. 

Dagen började som vanligt med min kaffekopp och sedan åkte jag ner på stan. Jag tog cykeln, för även om det var mulet och blåsigt så var luften varm och jätteskön. Passerade staketet med de vackraste rosorna som bara vällde ut mot gatan. Stannade till och doftade på dem en liten stund.

Jag tittade in på Mouche, The Apartment som förresten har så otroligt mycket spännande på gång! Mouche har alltid hållit fanan högt som en av Göteborgs allra mest intressanta och tillmötesgående boutiquer, med ett handplockat smakfullt sortiment, och deras inspirerande värld finns att besöka i en flott paradvåning på bästa adress i Vasastan. Vi har en jättekul grej på gång tillsammans och jag lovar att berätta allt om det nästa vecka!

Denna cerise Le Amorie- keps i sammet fick följa med i Mouche-kassen när jag åkte vidare. Jag mötte upp Emelie och Anna, och vi åt lunch på Smörgåsbaren, som har en perfekt uteservering att luncha på när solen skiner. Trevlig service var tydligen inte något de var intresserade av, dagen var inte till för att grusas av andras trumpenhet.

Efteråt passade jag på att ta en runda i saluhallen. Jag köpte mina favoritoliver Noccellara, som är något söta i smaken. På Aldardo (som ligger utanför hallen) plockade jag på mig en påse av deras friterade risottobollar – de är galet goda! Och väldigt beroendeframkallande dessutom. På H&M hittade jag pigga shorts med volang och jag passade på att kika in på H&M Home. Visst har ni hört att butiken numera finns även här i Göteborg?!, närmare bestämt i Femmanhuset.

Sedan trampade jag hemåt och på vägen plockade jag upp ett paket från Stine Goya. En vacker sommarklänning i tvättat siden och jag längtar efter att ha den på mig. Nästa gång när solen är framme ska ni få se den! 

Och sedan landade jag i stugan, nöjd men väldigt trött. Intensiva intryck har ofta den effekten på mig, jag blir liksom härligt stimulerad men dränerad på en och samma gång. Jag la mig på gräset och tittade på molnen en stund. Tänkte på att det borde man göra oftare.. som när man var liten.

Lite senare plockade jag ihop en fredagsbukett från trädgården och risottobollarna värmdes upp i ugnen. Buketten blev i olika röda och rosa färger, precis som jag älskar det just nu. Fem favoriter med mig hem och en nyplockad söt fredagsbukett. Hoppas nu att ni får en härlig kväll och en fin helg! Kram E


No Comment

Comments are closed here.

Translate »