Mjuk pepparkaka med lingon

BIB-lingonpepparkakaBIB-lingonpepparkaka-2BIB-lingonpepparkaka-4BIB-lingonpepparkaka-5BIB-lingonpepparkaka-6BIB-lingonpepparkaka-7BIB-lingonpepparkaka-3BIB-lingonpepparkaka-9BIB-lingonpepparkaka-11BIB-lingonpepparkaka-13BIB-lingonpepparkaka-14BIB-lingonpepparkaka-4BIB-lingonpepparkaka-5BIB-lingonpepparkaka-6BIB-lingonpepparkaka-2-2BIB-lingonpepparkaka-3

Om en vecka är det redan första advent. För att få fart på julkänslorna kommer här ett enkelt recept på en saftig mjuk pepparkaka med lingon.

Mjuk pepparkaka med lingon
25-30 minuter, 175 grader

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl mjölk
2 msk pepparkakskryddor
1/2 dl lingon

Smält smöret och rör i mjölken. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt och rör sedan ner smörmjölken i smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt pepparkakskryddor och rör ner lingonen. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll smeten i den. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på en tallrik.

_

In a week, it is already the first Sunday of Advent. To boost the Christmas spirit, here is a simple recipe of a succulent gingerbread cookie with lingonberries.

Soft Gingerbread Cookie with Lingonberries
25-30 minutes, 175 °C / 347 °F

3 organic eggs
cup granulated sugar
1 teaspoon vanilla
50g butter
1.5 cups flour
2 teaspoons baking powder
1 pinch of salt
0.4 cups milk
2 tbsp gingerbread
0.2 cups cranberries

Melt butter and stir in the milk. Whip the eggs, sugar and vanilla sugar until it’s white and fluffy, then stir in butter milk in the batter. Mix flour, baking powder and salt and fold gently into the batter. Add the gingerbread spices and stir in the berries. Grease and sprinkle a cake tin with crumbs, pour the batter into it. Bake in center of oven for 25-30 minutes. Try it with a knit, it should not be sticky. Let cool slightly, then invert the tin onto a plate.


No Comment

Leave your comment
  • elise
    elise 23 november, 2013 at 16:19

    SÅ vackra foton! åh.

    • Matilda Hildingsson
      Matilda Hildingsson 3 december, 2013 at 16:52

      Tack raring! /Matilda

  • Therese
    Therese 1 december, 2013 at 20:58

    Jatte fint! blev sugen pa att testa sjalv!

    • Matilda Hildingsson
      Matilda Hildingsson 3 december, 2013 at 16:50

      Klart du ska testa Therese! Ha inte i för mycket lingon i smeten bara. Den blir lätt för vattnig och geggig då. Lycka till! /Matilda

  • Jacob
    Jacob 7 januari, 2014 at 20:36

    Så vacker! Jag älskar din blogg…

    Jag är lite ledsen att jag inte kan köpa lingon i Storbritannien. :(. Kan jag använda tranbär i stället?

    Kramar från York! 🙂

    • Matilda Hildingsson
      Matilda Hildingsson 14 januari, 2014 at 15:21

      Absolut! Tranbär fungerar nog minst lika bra. Lycka till!

Leave your comment

Translate »