HUR JAG INREDER HEMMA JUST NU

En stor inspiratör för mig är Oliver Gustav och hans studios i Köpenhamn & New York.

Jag älskar de jordiga färgerna, de råa materialen och designen. Jag har länge velat göra en förändring här hemma med dessa bilder som grundinspiration och sedan utgå från våra förutsättningar och resurser.

Läget är att vi bor i en hyresrätt och viljan att lägga för mycket pengar på själva ytskikten är inte så stor. JO, om jag hade massa pengar, men så är inte fallet. Jag VILL slipa golven och såpa dem sådär gråa och vackra, jag VILL riva hela köket och bygga upp ett nytt och jag VILL ha kalkfärg på väggarna men just nu har vi inte de möjligheterna tyvärr. Så vi ska börja fixa lite sakta och utgå från den budget vi har.

Jag drömmer om ett stort vackert skåp, men det jag har idag är en Ivarhylla från Ikea. Haha alltså helt raka motsatsen! Så för att åtminstone närma mig känslan har jag idag betsat den svart. Härom kvällen så sålde vi vår bäddsoffa och köpte en superbillig klippansoffa från blocket som vi skruvade av benen på och som ska få ett fint stycke linnetyg över sig. Hoppas jag kan hitta en i samma rostiga ton som fåtöljen på bilden. Och dessutom köpte vi en långbänk från 1800-talet även den på blocket som står bakom soffan med lite böcker och belysning på. Jag ville med den skapa lite mer Wabi sabi– stil som alltid har fascinerat mig.

Jag ska visa er bilder så snart färgen på hyllan har har torkat och jag har fått ordning på rummet. Jag hoppas att jag ska kunna inspirera er att inreda med vintage och inte hänga läpp för att man inte har råd att inreda som superstylisterna, utan stället försöka med egna medel få fram känslan man önskar.

En som är speciellt bra på detta är stylisten och designern Soraya Forsberg. Hennes Instagramkonto är fullt av inspiration till innovativa lösningar, vintagemöbler och kreativitet. En stor dröm för mig är att äga en av hennes speglar “Log Mirror” som hon designat tillsammans med Fanny Lindén. De är bland det vackraste jag sett!

Vidare drömmer jag om en pampig arbetsplats där jag kan sitta omgiven av vackra föremål och inspirerande böcker. Jag har redan några idéer som kan funka och som jag vill visa er nästa gång!

En sak som jag tycker är så tråkig med vår lägenhet är köket. Vi bor i en sekelskifteslägenhet som har alla de där vackra detaljerna som högt till tak, vackra fönster och dörrar, så på 90-talet beslöt man att renovera bort alla fina ursprungliga skåp och ersätta dem med plastigt och praktiskt. Bänkskivor som s e r  u t som trä och plastmatta på golvet. Det är tyvärr ett rum som vi inte gillar att hänga i så mycket. Är det nu någon köksbyggarperson som letar efter ett show case så välkomna hit säger jag bara! Knock your self out!

Lovar att uppdatera er hur det går här hemma med bilder snart. Ni som vill ha en liten tjuvkik på processen kan följa med mig på min Instagram @longingforlennon.

Hoppas ni har en fin vecka!

Elin


02 Comments

Leave your comment
 • Tuva Minna Linn
  Tuva Minna Linn 9 november, 2018 at 09:36

  Så fin läsning, vi är fler med plastmattor och 90-tals kök här ute 🙂 Jag tycker att det är inspirerande på riktigt…hur en skapar ett hem utan att ha valt varenda minsta detalj själv. Det händer något intressant i den processen.

  Älskar tipset med Klippan soffan. Hojta gärna om du finner bra linnetyg i rätt storlek. MVH kommer ej att sy själv.

  Och PS den spegeln är även min dröm!

  • Elin Jensdotter Hont
   Elin Jensdotter Hont 15 november, 2018 at 20:08

   Ja men precis lika mycket som jagälskar att laga mat av det jag har hemma, så tycker jag om att trolla hemma med det jag har.
   Sen ibland drömmer jag om delikatesser och intsagram-kök 🙂

Leave your comment

Translate »